Ugrás a tartalomhoz
nov. 20. 2014

A kajás doboz diéta

Nehéz a szegény blogger élete, mikor elhatározza, hogy megpróbálja összegyűjteni napjaink diétáit. Egyrészt mert a legtöbb esetben fáj leírni azt a sok hülyeséget, másrészt mert ha nem fogalmazok elég óvatosan, akkor valaki még azt hiheti, hogy azért írom le őket, hogy népszerűsítsem. Most kivételesen nem kell félnem, nem fog fájni. Legalább is nem nagyon.

package12.jpg

Egyszer egy Simon Lovell nevű angol, aki egyébként jellemzően elfelejt megfésülködni a webkamerás felvételek előtt, szóval gondolt egyet, és arra mélyen tudományos következtetésre jutott, hogy ha elkezdesz tisztán enni és sportolni, amiben ráadásul jelentős szerepet kap a súlyzós edzés, akkor nagy valószínűséggel le fogsz fogyni. Jé, ki gondolta volna? Mintha nem ezt sulykolnánk mi is és a legtöbb ezzel a témával foglalkozó média. A különbség csak annyi, hogy tett hozzá egy kis marketing rizsát és pénzt kér érte.

119094915-resized-600.jpg

A lényeg, hogy fogod a kis dobozkádat, amit telepakolsz a recept gyűjteményben található ételekkel, ami tartalmaz egy tartalmas, de könnyű reggelit, egy tápláló ebédet és egy vacsorát is és közöttük több nasit is. Ha betartod az utasításokat, akkor a bevitt kalóriák 60%-a zöldségekből fog állni, 30% fehérjéből és 10% zsírból. Ez nem egy rossz arány egy átlagos életmódot folytató embernek. Mivel jellemzően komplex szénhidrátokat tartalmaz, ezért stabilan tartja az inzulin szintünket, csökkenti az étvágyat és a sok zöldség rengeteg rostot is tartalmaz. Csupa jó dolog, de a kajás dobozt bizony nekünk kell telepakolni napi szinten, ami folyamatos kajagyártást igényel. Ha csak nincs erre külön személyzetünk, mint mondjuk Cameron Diaznak. Ő például 6-8 részre osztja a napi adagját, még hatékonyabbá téve a diétát. Ha érdekelnek a részletek, akkor a honlapjukon találsz némi útmutatást. A dobozok egyébként 2-5 liter közötti méretűek lehetnek. Egy 5 literes dobozba azért már fér cucc, de ha több mint a fele zöldség, akkor nem lehet baj a kalóriákkal.

Busy-life-style-lunch-box-diet.jpg

Szóval maga az elmélet egész jó, viszont a kivitelezés elég körülményes és fizetni kell a receptekért, tehát ha sok pénzed van, akkor utalj nekünk és majd mi megmondjuk, hogy mit pakolj a dobozodba, vagy ha még annál is több, akkor bele is tesszük neked csak küld már a lét! Vagy vedd meg a könyvet és állj neki főzőcskézni!

süti beállítások módosítása