Ugrás a tartalomhoz
jan. 18. 2014

A 78 éves vegetáriánus testépítő

Ha volt valaha sikeres reklám a vega étrend népszerűsítésére, akkor azt hiszem megszületett. A 78 éves testépítő nem elég, hogy vegetáriánus és étrendjébe a fehérje bevitelt úgy oldja meg, hogy nem eszik húst, emellett testépítéssel is foglalkozik.

Jim Morris az új PETA kampány alkalmával megmutatja a világnak, mit lehet elérni a vegetáriánus életmód és az alakformálás összekapcsolásával. Morris élő példája, hogy mi minden lehetséges a vega étrenddel és megkérdőjelezi azt az elképzelést, hogy a kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem lehet egészséges.

Jim ikonikus szoborként pózol a PETA-nak, miközben a vadonatúj kampányban a következő gondolatot szorgalmazza: „Gondolkozz, mielőtt eszel!”

o-BODYBUILDER-PETA-570.jpg

A hirdetés, amely  Jim-mel jelent meg, arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy az izom egy jó út az egészség felé, csökkenti az elhízás veszélyét, a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség és az agyvérzés kockázatát.

Bizonyára a testépítés oldaláról nézve, inkább a szálkás, karcsú derékkal és a kevésbé nagy izomtömegekkel rendelkezőket inspirálja, de ha megnézzük azt, hogy mindezt 78 éves korára és a hús száműzésével érte el, igen példaértékű eredménynek tekinthető.

Valaha Jim is versenyszerűen űzte a sportot, több rangos testépítő versenyen is részt vett, de bevallása szerint mióta a korából és ízületi betegségéből kifolyólag 1985-ben visszavonult a profi testépítésből, a vegetáriánus életmódnak hála egészségesebbnek érzi magát, mint valaha. Mindezek felett 2000-ben áttért a vegán életmódra, ami annyiban jelentett változást a vega étrendjében, hogy végérvényesen száműzte az állati eredetű ételeket a konyhájából. Lásd veganizmus.

 

süti beállítások módosítása